OZON GAZI İLK OLARAK 1860-1890 YILLARINDA HOLLANDA DA DEZENFEKTE AMAÇLI SULARDA KULLANILMAYA BAŞLAMIŞTIR.
OZON GAZI ÜÇ ADET OKSİJEN ATOMUNUN KENDİ ARALARINDA YAPTIKLARI BAĞ SONUCU OLUŞAN GAZDIR. KARARSIZ YAPIDA OLDUĞU İÇİN BİR OKSİJEN ATOMUN BÜNYESİNDEN AYIRARAK OKSİJEN GAZINA DÖNÜŞÜR. YADA UYGUN REAKSİYONLARA GİREREK KİMYASAL TEPKİMELER OLUŞUR.
İÇME SUYU SEKÖRÜNDE OZON KULLANIMI
Hazır su üretiminde ozon gazı kullanımı vazgeçilmezdir. Yıkama ve dolum ünitelerinde ozon gazı kullanılır.Ozon gazı kullanılmadan hijyenik su elde edilmesi mümkün değildir. Kısacası içtiğimiz hazır sular bir bakıma ozonlu sudur.
Balıkçılıkta, ürünlerin daha güvenli ve daha uzun raf ömrüne sahip olması için ozonlu gaz ve ozonlu su ile anti bakteriyel koruma sağlanmaktadır.
Ozon gazı havuzlara kolaylıkla montaj edilir.
Havuz temizliğinde kullanılan kimyasal maliyetini yaklaşık %80-%90 civarında azaltır.
Bu da ozon cihazını maliyetini yaklaşık 1 yılda amorti eder.
Havuz suyunda bakım kolaylığı sağlar.
Bakteriler, virüsler ve sporların yok olmasını sağlar. Sudaki kokuyu giderir.
Havuzda zamanla oluşan yosunlaşmayı önler.
Havuzlarda kullanılan ozon gazı sudaki oksijen miktarını artırır.
Estetik alanında yapılan son araştırmalar gösteriyor ki; içinde bol oksijen ve ozon barındıran su, insan vücudun da etkin bir gençleşme sağlıyor ve kırışıklıkları gideriyor.
Bu sektör de ozonun avantajları saymakla bitmez. Genel olarak piliçlerin daha sağlıklı yetişmesi, kesimi, ambalajı nakliyatı, raf ömrünün uzaması ve tüketicinin daha sağlıklı ve hijyenik bir ürüne ulaşmasını sağlar.
Diğer dezenfekte amaçlı kullanılan kimyasallara göre sağlık açısından 1500-2000 kat daha avantajlı ve maliyeti çok düşüktür.
Tekstil sektöründe ozon uygulamaları
Kumaşların renk farklarının giderilmesinde, toksit maddelerin arınmasında, su sarfiyatının azalmasında özelikle bakterilerden arınmış kumaş elde etmede kullanılır.
Ortamda nemli hava çok yoğun olduğundan küfler, bakteriler kolayca ürerler. Ozon gazı, ortam havasını dezenfekte eder, sağlıklı ürünler yetiştirilmesine yardımcı olur.
Sebze ve meyvelerin yıkanması sırasında ozonlu su kullanımı; meyvelerde bakteri, küf ve mantarların oluşumunu engeller, raf ömrünü uzatır ve daha hijyenik olmasını sağlar. Ayrıca personel el temizliğinde ve bulaşıkların yıkanmasında ozonlu su kullanılması faydalı vardır.
Kullanılan araç ve gereçlerin ozonlu su ile yıkanması bulaşıcı hastalıkların kuaför ortamlarında yayılmasını önler.
Bu sektörde ozon gazı birçok hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Hastalığın tedavi şekline göre; uzman doktor tarafından belirlenen yöntem ve dozda uygulanır.
Son yıllarda ozon gazı kullanımı, market ve manavlarda yaygınlaşmaya başladı. ozonla uygulama sebzelerin, meyvelerin, kırmızı etin ve beyaz etin raf ömrünün uzamasını sağlar.
Sistemimiz 1 günde havuzunuza kurulmakta ve hemen devreye alınmaktadır.Tüketim yaptığı sadece 80 watt elektriktir.Cihazlarımıza ekstra oksiijen konsantratörü gerekmez. Havuzun makine dairesine kolayca akuple edilir.Sistem tamamen tak kullan şeklindedir. Klora alerjisi olan veya hassas hijyenik su arayanlar genellikle ozon jeneratörü tercih etmektedirler.Belediye ve kapalı havuzlara takılması zorunlu olan ozon jeneratörlerimizi Bursa'da bir çok resmi kurumda çalışır halde görebilirsiniz.Site havuzu ve özel havuzlarda da yaygınlaşan bu sistem kimyasal tasarrufu sağlamasının yanında, yüzme keyfi de sağlamaktadır.Kurulum ve havuzunuza uygun ozon jeneratörü için firmamızı arayabilirsiniz.
KMA 05-02, KMA P SERİLERİ cihaz üretimimiz vardır. Cihazlar paslanmaz 316 kalite malzemeden reaktör tüpleri ve reaktör plakalı olarak üretilmektedir. Düşük kapasitelerde reaktör tüplü modeller yüksek kapasitelerde reaktör plakalı modeller üretilmektedir. Ozon kapasiteleri ayarlanabilir. Soğutma sistemi, isteğe bağlı olarak su ve hava soğutmalı imal edilir.Cihazlarımız %100 yerli ve 2 yıl garantilidir
|
TEKNİK ÖZELLİKLER |
|||||
|
KMA 05-02 |
KMA 10-04 |
KMA P 20 |
KMA P 50 |
KMA P 100 |
|
Ozon Üretimi |
5 gr/h |
10 gr/h |
20 gr/h |
50 gr/h |
100 gr/h |
|
Ozon Konsantrasyonu |
%3 - %7 |
%4 - %8 |
%4 - %8 |
%4 - %8 |
%4 - %8 |
|
Giriş Basıncı |
1 bar |
1 bar |
1 bar |
1 bar |
1 bar |
|
Trafo yüklemesi |
% 0-100 |
% 0-100 |
% 0-100 |
% 0-100 |
% 0-100 |
|
Enerji Tüketimi |
400 Watt |
600 Watt |
800 Watt |
2000 Watt |
1000 Watt |
|
Genişlik |
400 mm |
400 mm |
500 mm |
700 mm |
900 mm |
|
Uzunluk |
600 mm |
600 mm |
700 mm |
1000 mm |
1200 mm |
|
derinlik |
200 mm |
200 mm |
250 mm |
300 mm |
400 mm |